Midsommar och "unnelihunna"

Vi är i stugan över midsommarhelgen. Hundarna njuter i skuggan av "liret" och jag hopas att det blir tillräckligt svalt för en hundkörningstur.. Idag kom det ett traktorlass med barn som skulle se på hundarna. Jag tog ut Sniff och Lucky ur hundgården, några av barnen var så små så jag skulle inte kunna överblicka. Jag ville helt enkelt att ingen skulle bli vält.
MEDAN vi stod där och pratade och så BACKAR Sniff ur sitt halsband.. En lycklig hund studsade runt på gården. Han sprang omkring, blind och döv för mej...
Plötsligt tog han sikte på ölburkarna som grabbarna sköt prick på. Slickade på en ölburk och tog skatten i munnen och sprang omkring ännu lyckligare med sitt "byte". Då gick jag till hundgården, hämtade torrfodershinken och gick in i hundgården.  Han skuttad lyckligt in till de andra, med burken i munnen... VAd ska man säja? "Unnelihunn"!!!(Underlighund)

Sommar

Nu är den sköna sommar här?´ Mygg,värme och kryp.. Hundarna trivs nog i värmen, ett tag.. Det har tack och lov varit svalt på kvällarna hittils så det har gått bra att cykla med dem och lufta dem lite.. Några av de äldre har tappat farten, men de tycker ju om att fara ut.. Sen så har jag mindre roliga saker att göra: Laga kojor, byta golv i två hundgårdar, bada hundar, laga sparkcyklar mm.mmm. Nog är det roligare att köra hund1 Varje sommar har jag för många hundar och varje viner för få.... Fattar ingenting.. nu väntar jag på att temperaturen ska sjunka nån grad till. Då ska jag ut och cykla med Wiliam och Flinga..Ludentofsarna.. (Är lite irriterad för det går inte att ladda bilder till "min" dator..)

RSS 2.0