Väskhunden William


Jencatos William

I morgon ska Wille på svt och spela in Bulldog. Matte får inte följa utan jag sk lämna honom på morgonen och hämta honom på eftermiddagen. Känns konstigt! Han ska vara med i en vanlig inspelnng på morgonen och på em vill de att han ska bära väskor. Vi har tränat duktigt under veckan, så det går nog finemang.
Idag kom jag på att farbror William inte varit på så mycket "bus" under sitt åtta åriga liv. Några fotbollsmatcher och några hundutställningar och några hundtävlingar. Det är allt. Och då alltid tillsammans med några flockkamrater. Vilken tur att det var marknad i Sävar då! Så Willeman fick följa med och titta på folk,vandra runt och se paraplyer (skumt, tyckte han).Men i stort så gick det bra. Han tyckte också att plasttaken på stånden var skumma, först. Men det mesta brukar lösa sig om man bara sitter en stund så att intrycken hinner sjunka in. Mötte en kille med en vorsteh och insåg att Willam är mycket sansad, om man jämför.
Det värsta i morgon (för mej) blir att lämna honom. Men det är ju bra att det bara lånar honom!!

Flingas skörd


Utställning är kul! Men jag vet inte varför..

Idag har jag varit på utställning med Jane, William och Flinga i Bjurholm. Det är alltid kul, men jag gör det alltför sällan. Jag hade dessutom anmält mer hundar än jag kunde hantera, men fick hjälp via facebook, så Flinga fick följa med i alla fall. Det ÄR roligt att bara vara med några hundar. Men den första timman var det varmt så jag fick sätta dem på Lisbeth och Gregers stake-out i skuggan. Det tyckte inte Jane var en bra ide.Hon protesterade högljutt! 
 Jag badade hundarna i söndags, men Jane har jag nästan inte vågat borsta. Det blir liksom inget av henne kvar då..
Så det sticker ut tofsar lite här och där som man får plocka..
Domaren var sträng idag, få hanar fick ettor, inte William heller. Hon tyckte det var för mycket HUND. Men Wille hade kul och kastade sig på marken när hon skulle titta på tänderna. Men han fick en fin kritik ändå.
Jane och Flinga gick i samma klass och Flinga, som aldrig brukar vara mammig, var det idag..
Flinga slog Jane i veteranklass. Jane fick en etta (!) och Flinga fick ck. Hon blev fjärde bästa tik (!) Sen blev hon BIR-veteran och bästa veteran. Helt galet. Många priser blev det att bära med hem.

Veckan har varit spännande på andra sätt också. Två råttor har de fångat. Stora som sticker ut ur munnen på båda sidor när de bär dem. Flinga tog den första. Den var ganska platt i hennes hundgård. Den fick segla över stängslet sedan jag gått omkring några minuter och gruvat och hurvat. Den andra fångade efter en gemensam jakt. Jack fick trofen, men hans ögon visade en blandning av stolthet och förvåning. Vad gör man nu, typ?
Jag släppte in dem i deras gemnsamma hundgård. Jane , Jack, Mårran och Sniff försökte ta ifrån Jack den feta råttan. Till slut gick han och la sig och Mårran satt utanför och tittade in i kojan, där Jack låg och voffade. Jag lämnade hundarna och gick in, men såg sedan genom fönstret att han gått ut ur sin koja. Då gick jag ut, släppte ut de andra och tog fast Jack ,som tjuvhöll den där äckliga.... Jag sa till honom att du måste släppa, du kan ju inte gå omkring med den där hela dan. Då släppte han (!) och den fick också segla över stängslet,

Inte nog med det. I torsdags ringde min gubbe då jag hade lektion(!). Jag svarade förstås inte utan ringde sedan. "Du har två hundar ute på byn!" "Vilka då?" " Joe och Lucky!"
De man minsta av allt skulle förvänta sig. Han hade i alla fall fått hem dem från grannen. Han hade inte lyckats få fast dem, så han hade satt sig på cykeln och sagt: Nu far vi hem! Och de lommade efter honom hem!! Jag träffade grannen då jag cyklade hem och hon berättade att de även hunnit leka med en boxer och en jämthund. Rätt otippat faktiskt!! Men kul då det går bra!

RSS 2.0