Datehunden

För snart en vecka sedan var svt här och spelade in daten med William och en 10-årig tjej. Teamet var två personer stort. När han hade blivit datehund så frågade jag vad "jäntan" ville göra. Jo hon ville göra agility, promenera i skogen, köra hund och hoppa studssmatta(!). Hmmmm.. Wille är ju absolut en draghund. Han har varit för ruschig för att ungarna ska orka lära honom agility i alla fall. Men om jag inte minns fel så var han med på teatern som Maja och hennes kompisar gjorde, för 5 eller 6 år sedan..
Jaja.. Vad gör man inte. Vi har tränat att han ska gå fint i kopplet och han har lärt dig kommandona på agilitybanan. Jag i allafall vad som fanns kvar av den. En bra sak är ju att jag lagat den, för roligt är det ju att träna agility. Jag åkte oplanerat bort helgen innan de skulle komma och hann inte sätta upp studssmattan förrän dagen innan de skulle komma. Han fick träna att gå på plankan upp på den. Hans ögon blev ganska STORA när han klev upp på mattan och den var mjuk.. Två gånger hann vi träna-
När de kom på tisdagsförmiddagen så blev det nya planer. De hade tänkt att de skulle få träffas i hundgården. och helst med de andra hundarna. Min hundgård ser ju ut som skräp just nu och några av de övriga hundarna var inte borstade, men det gick helt ok.
Han var Williamruschig först, men taggade ner ganska fort. Agilitybanan och promenaden gick bara fint. Helt sanslöst. Hon sprang med honom också och han sprang med så fint. Sedan skule han upp på studsmattan. Hon kunde inte övertyga honom om att gå upp så jag fick hjälpa honom. Sedan ville hon hoppa med honom. Jaja, "prova du, men lite försiktigt". Han tyckte inte att det var så kul, så hon fick gulla med honom istället.
När vi skulle ut med sparkcykeln så blev det det svåraste för William. Vad ska man tro. Men jag tror att han inte litade på att hon kunde bromsa. För ju längre vi höll på ju fortare vågade han springa.  
Jag är mycket imponerad av honom, vilka resurser han besitter. Men det är ju klart, han är ju en sibbehusky!!

RSS 2.0