Sniff??!!!!

Igår när hundarna skulle få frukost tyckte tydligen Sniff att Mårran inte var nog snabb ur kojan. Han tog helt enkelt tag i hennes nackskinn och DROGut henne! Vad ska man tro?

Kallt!!

Helgen har varit kall. Över 20 minusgrade och blåst. Igår åkte jag med två fyrspann. Skidor kändes inte alltför lockande. Det blev ändå kallt när tiden ute blev länge. Men händerna klarade sej bra. Jag körde till Gunnismark och en liten bit till. På söndagen blåste det friskt. Det kändes lite gruvsamt at gå ut, men skam den som ger sej. Det var ju Lucky Luke -kullens födelsedag! Jag tog alla åtta och den stora släden. Vi åkte till Degersjövägen. Det var mysigt och jag frös inte alls. Det stora ekipaget är inte riktigt anpassat till skoterledens 90 graders svängar, så de blev en vurpa. Tack och lov hoppade ankarna ner och parkerade spannet....

William


Mårran


Janes öga. Foto; Maja L


Dagsljus

Idag tog jag mej hem från jobbet i vettig tid och hann åka ut med hundarna i dagsljus. Nu börjar de gå riktigt bra! Det var 20 minusgrader ute och bara HUR härligt som helst! Jag var orolig att det skulle vara vatten på isen, för det är vatten på isen nere i byn. Men det var helt ok.

Helg!

Vilken härlig helg! Igår tog sonen  med 6 hundar och sin flickvän på släden. Unghundarna fick stanna hemma. Efter ca 15 min. ringde han och sa att släden vält och hundarna hade sprungit iväg med full fart. (Men det är ju klart att det blir så då släden blir mycket lättare. ) Jag och dottern tog då de hundar som var kvar, unghundarna, skidorna på, och åkte efter dem.  Det är ju tre vägövergångar efter vägen vi brukar köra och på helgen är de mycket skotrar och annat löst ute på skoterleden. Ja, ja, vi åkte och åkte och åkte.. Ingen son, ingen flickvän och inga hundar. Efter ca 5 km så såg det ut som om de hade fått fast dem. Fotspåren slutade och bara ett slädspår fortsatte. Men vi bestämde oss för att åka till dess att vi träffade dem och vi se att alla var hela. Vi mötte dem till slut och de hade fått tag i dem för att släden hade vält och de kom helt enkelt inte längre. Idag for jag och dottern på en längre härlig tur. Hon på skidor och två hundar och jag ett sexspann. Snälla väder, fortsätt så här!!!

Kyla-skönt

I morse hade vi 28 minusgrader igen. och när jag kom på jobbet ,2km härifrån, var det bara 22. Sniff han har bädat ut halmen bara för att det blev så kallt igen. Nån av unghundarna har också börjat arbeta på kojan och förstöra. Någon bajsar frigolit! I morgon planerar jag hundkörning- antingen jag eller Emil. Det blir kanske också någon ur med små barn runt åkern.

Mörker

Igår kväll körde jag en skön tur med fyra hundar. Träningen börjar visa sej i deras ben nu. Unghundarna är fantastiskt duktiga!


Sniff


Mårran


Dagens dag!


Vilken dag!!

Idag var det dagens dag! Sol och lagom kallt. Nu har någon klok skoteråkare rätat ut s-kurvan, så nu kommer jag att kunna åka över ån med åtta hundar. Härligt! Vi har mött många skotrar med förare som nickar och hejar, men jag har ingen aning om vem jag ha mött.
Igår följde dottern med. jag körde sex hundar och hon åkte skidor med två. Hon är jätteduktig! I den där s-kurvan höll jag på att krascha både linor och släde. Skotrarna har kört så snävt så det är nästan omöjligt att hålla ned farten eller hålla fast släden och lyfta den. Jag hade tänkt åka dit och avverka lita, men nu behövs det inte då det är en ny nedfart... Fast det kanske inte blir sååå kul om det blir ett snabbare före och håda spår?? Vi får väl se...

Bulldog

I måndags när det var 29,9 grader kom teamet från svt hit. Det var kallt men soligt! Hundarna skötte sej bara bra. Jane var glad och trevlig med flickan, men inte så yrslig som hon bruka vara. Hon tog det kanske på fullaste allvar. Med hjälp av goda vänner hade jag en skoter och en chaufför till hjälp.
Hundarna tycker ju att det är öken att springa här hemma nu, men det gick ok ändå. Hundarna hade problen med snöbollar trots att jag hade smörjt deras tassar.
Lucky var sur som ättika för att hon fick gå i wheel och hon verkligen HATADE skotern.  Om hundar kunde räcka ut tungan så var det det de gjorde när de fullkomligt struntade i mina och flickan som skulle filmas. försök att få dem att svänga höger. Suck!!!Fotografen fick kasta sej bakåt i snön. det andra som skulle kunnat bli ett missöde var att Bessy smet ut ur huset då någon i teamet varit och värmt sej. Hon kom som en kanonkula ner mot spannet som stod utan toppankare med  två damer bland linorna. Men inget hände tack och lov.

RSS 2.0