Snö och blåst

Åkte med "båtsläden runt åkern igår. Det har drevat och snöat alldeles infernaliskt. Hundarna fick simma i snö igen. Tänk vad de ska bli glada när de får ett bra spår!
Jag provgick med snöskor den andra halvan av spåret idag. Jobbigt, var det. Sen så har jag brottats med ett stycke unghund som trodde att han fick brstämma när det skule vara manikyr och pedikyr. Det blev lite kallt om händerna, när man är barhänt i 18 graders kyla.
Tyr och Freja har också hälsat på. De är lika sina syskon!!

Storm

Det stormar idag! Det är synd för spåren var bra och jag tänkte köra dem varje dag i veckan. Så jag måste be spårhjälpen att dra spår till på måndag då svt kommer och filmar. Hundarna börjar gå riktigt bra nu. Det är härligt när man ser hur lätt det går för dem. Tänk omman var lika lättränad själv.
I helgen var vi i stugan och de fick springa på de härliga spåren där. Det är verkligen härligt då man inte behöver korsa några vägar. Men en bit av spåret var nyslungat och bakom en kurva stod det en bil.Lite spänning ska man tåla. Vi hann med att skrämma en stövare också. Om de nu går att skrämma. Hunden såg oss, tänkte lite, och sen flamsade han iväg med ganska god fart.

LÖPTIKAR

Igår trodde jag att det var kört. Sniff och Jack var inne hos Jane och Mårran och Jane löper...
JAg kastade på mej kläderna och sprang ut och hann tänka tusen tankar... Typ. Tänk om de hoppa över HUR ska jag då kunna stänga in dem. Men som tur var hade jag bara glömt att sprinta den undre grinden. Lätt fixat!!

Det fina spåret över ån kan jag inte åka på för det är vatten på isen. I söndags åkte vi över sjön i stället.. Men det bökiga då är ju att vi måste korsa en väg där 70 km/h är sakta...


Snö är bra!

Igår fick jag ett "hemmaspår" och ett skoterspår till leden så att jag slipper köra på vägen. Lite väl spännande ibland. sedan fick jag hjälp att fixa min stora pannlampa. Jag hann med att köra hundarna 4 och 4 i mörkret också. Det kanske var min lyckodag!

Lördag

Åkte skidor idag med hundarna. De har kört upp leden över ån, så i morgon ska jag på den andra sidan. Mårran har skadat en klo och måste vila i morgon. Joe är förälskad i Jane och vill helst inte lämna gården. Suck!

Fast!


Du kan inte ta mej! sa Sniff


Kallt

I morse hade vi -34 grader på utsidan.. Men nu är det bara ca -22. Hundarna är glada i alla fall och de fick en varm frukost. Jane har börjat löpa. Väldigt tajmat eftersom vi va på svt och filmade igår. Hon var SÅÅÅ duktig! Men vi hundägare satt i ett garage nästan hela dagen... Konstigt men kul. Det är roligt att träffa andra hundnördar och se andra typer av hundar. Men vi fick också se vad som hände i studion när de filmade. Snällt av dem tyckte vi.

Snö!

Nu har vi i alla fall snö. Nu är det bara en skoter som kan platta ihop snön som saknas... Jag hörde skotrar på skoterleden ikväll. Hoppas, hoppas att de kört upp leden närmast oss. Då finns det hopp. Här hemma har hundarna simmat i snö på vårt spår. Igår sprang jag i lössnön bakom släden... Det var jobbigt!! Blodsmak och hjärtklappning!!! Kände mej oerhört gammal, men är glad att motivationen finns att springa för hundarnas skull.

RSS 2.0